Érthető, megfizethető, megbízható

Gumiabroncs
Gumicsere

Gumiabroncs
Gumicsere

Foglalj időpontot ingyenes gumiabroncs-ellenőrzésünkre! Ha azt veszed észre, hogy a gumiabroncsok helytelenül kopnak vagy az autód félrehúz, rázódik, esetleg nem áll egyenesen a kormány, keresd fel szervizünket, gumiabroncsaidat ingyenesen átvizsgáljuk! Segítünk azt is eldönteni, hogy szükséged van-e új gumikra vagy sem!

Gyere szervizünkbe gumicserére, és abroncsaidat szuperkedvezményes áron bruttó 8 000 Ft-ért cseréljük!

Az akciós ajánlat keretében ügyfeleink 8000 Ft-os akciós áron vehetik igénybe a gumicsere szolgáltatásunkat mérettől függetlenül.

Időtartam: 2022. november 24. – 2023. január 13.

A feltüntetett árak egységesen bruttó Forintban értendők.

FONTOS: Az alábbi akciók mindegyikére vonatkozik, hogy kedvezőtlen makrogazdasági hatások következtében a lent feltüntetett akciós árakat visszavonhatjuk. Minden akciós változásról, illetve akciók visszavonásáról ügyfeleinket weboldalunkon keresztül előzetesen értesítjük!

Gumiabroncs-átvizsgálás 10 percben!
SEMMIBE NEM KERÜL

Ha autód gumiabroncsa helytelenül kopik, ha az autó félrehúz, rázódik, vagy nem áll egyenesen a kormány; keresd fel szervizünket.

Az átvizsgálás során

 • megmérjük és beállítjuk az abroncsok nyomását
 • megmérjük a mintamélységet (profilmélységet) az abroncs futófelületének két szélén, és közepén
 • szemrevételezzük az abroncs felületi elváltozásait
 • ellenőrizzük a gyártási évet
 • ellenőrizzük a felnit
 • ellenőrizzük pótkereket

A kerék felületén megjelenő abnormális elváltozások utalhatnak a gumiabroncs túlzott sebesség, túlsúly okozta nagy igénybevételére, vagy a gépjármű mechanikai hibájára. Gyakran a nem megfelelő futómű-geometria okozza a gyors gumiabroncskopást.
Ilyenkor javasoljuk a futóműállítást, amivel megelőzheti a nagyobb kopást, és egyben érezhetően jobb lesz a kocsi úttartása. Futóművet állítani csak megfelelő állapotú gumiabronccsal lehet!

Gumiabroncsok – Bemutatjuk!

A gumiabroncs

 • biztosítja a kapcsolatot az úttesttel (egy tenyérnyi felületen)
 • hordja az autó tömegét
 • megfelelő tapadást biztosít fékezéskor, gyorsításkor
 • védi a futóművet a közvetlen erőhatásoktól

A gumiabroncs a használata során komoly igénybevételnek van kitéve, ezért nagyon összetett a szerkezete. Előállításukkor különböző gyártási technológiával, különböző összetételű gumit, más vázszerkezetet (karkaszt) használnak. Erre azért van szükség, mert különböző használati szempontokat vesznek figyelembe (téli, nyári, teher, sport, stb.).

A gumiabroncs a használata során kopik, sérül, elöregszik, ekkor ki kell cserélni. Az abroncsok újrafutózását nem javasoljuk, mert ez esetben csak a futófelületet újítják fel, de a váz szerkezete a régi marad! Előfordul, hogy a futófelület leválik, és balesetet okoz! Már 1-2 éves abroncson elkezdődik a szilárdságának csökkenése, az úgynevezett öregedés.

A forgalombiztonság egyik szükséges feltétele a kifogástalan állapotú gépjárműabroncsok alkalmazása. A közúti balesetek mintegy felében a gumiabroncs valamilyen szerepet játszik!

 

Segítünk kiválasztani – NEM KELL UTÁNAJÁRNOD!

Több szempont alapján ajánlunk gumiabroncsot:

 • Milyen célra használod a gépjárművedet?
 • Milyen gyakran használod a gépjárműved?
 • Milyen útviszonyok közt használod (terep, autópálya, városi)?
 • Milyen típusú autót vezetsz?
 • Milyen a vezetési stílusod?
 • Milyen költségkategóriában gondolkozol (prémium, közép, gazdaságos)?

Mit jelentenek a gumiabroncson található jelzések? JÓ TUDNI

205/45 R16 83 V

 • 205: gumiabroncs futófelületének szélessége (mm)
 • 45: gumiabroncs magasságának és a futófelület szélességének százalékos aránya
 • (A gumiabroncs magassága 45%-a a 205mm-nek, azaz 92,25mm)
 • R: radiál szerkezet (szilárdsághordozó szövetváz)
 • 16: belső átmérő (col)
 • 83: terhelési index (kg)
 • V: sebességi index (km/h)

EU abroncscímke
A gyártó köteles a gumit tesztelni, címkével ellátni, mely segít a választásban.

A címkén lévő adatok:

 • Üzemanyag-takarékosság
 • Nedves úton való tapadás
 • Gördülési zaj

Centrírozás
BÍZD SZAKEMBERÜNKRE

A gumi kopása, és a külső behatások, ütések miatt folyamatosan változik az abroncs tömegközéppontjának helye, lengések keletkeznek. Emiatt gyengül az abroncs és az aszfalt közötti kapcsolat, romlik az úttartás, megnő a fékút, kellemetlen rázkódást, bizonyos sebességtartományokban kormányszitálás tapasztalható. E rezgések miatt a futóműalkatrészek is nagyobb erőhatásnak vannak kitéve, ezért idő előtt elhasználódnak.

Centríroztasd (egyensúlyoztasd ki) kerekeidet 10-15 ezer kilométerenként! A centrírozás során a felnikre cinksúlyokat teszünk, ezáltal hozzuk egyensúlyba a kerekeket.

 

MEGNYUGTATÓ
Garancia

Az általunk forgalmazott gumiabroncsok teljes élettartamára garanciát biztosítunk, vállaljuk, hogy térítésmentesen centrírozzuk a kereket, és javítjuk meg az esetleges defektet.

 

Gumiabroncs-tárolás
NE A LAKÁSÁBAN FOGLALJA A HELYET!

Szervizünk raktárkapacitása lehetővé teszi ügyfeleink gumiabroncs-garnitúráinak szezononkénti tárolását. Akár magánszemélyek, akár céges partnereink abroncsait megőrizzük, regisztráljuk, kérésre állapotáról szakszerű véleményt mondunk.

 

Mikor kell cserélni?
NEM CSAK AUTÓKHOZ ÉRTŐKNEK

Akkor cseréltesd ki a gumiabroncsot, ha

 • a profilmélysége nem megfelelő (nyárigumi ideális mintamélysége 3mm, a téligumié 4 mm)
 • rendellenesen kopott
 • életkora elérte a 10 évet, még ha a profilmélysége megfelelő is
 • sérült, vagy megváltozott az alakja
 • más méretű, alacsonyabb sebességkategóriába tartozik, vagy kisebb a terhelhetősége a megengedettnél
 • nem a megfelelő abroncscsaládba tartozik (pld.: személy helyett kisteher vagy fordítva); kisteherautó gumiabroncsán „C” jelzés van (magasabb a terhelhetősége)
 • évszakváltáskor ( 7°C fok felett nyárigumit, 7°C fok alatt téligumit használjon)
 • egy tengelyen nem azonos méretű, mintájú, terhelhetőségű a két gumiabroncs


Szervizünk ajánlása: cseréltesd egyformára mind a négy keréken a gumiabroncsot! Ekkor van a legnagyobb biztonságban!

 

Gumiabroncskopás
JÓ TUDNI

A gumiabroncsok biztosítják az autó egyedüli kapcsolatát az úttesttel, ezért a megfelelő gumi kiválasztása és karbantartása alapvetően fontos a biztonságos közlekedésben.

A gumi 2mm alatti mintamélységnél már egyre kevésbé látja el a feladatát, bár az előírt minimális profilmélység 1.6mm. A nyárigumi ideális mintamélysége legalább 3mm, a téligumié legalább 4 mm.

Kopott abroncsokkal – különösen vizes úton – ugrásszerűen megnő a fékút, és az autó irányíthatósága romlik! A lekopott járműabroncs a víztócsákon könnyen megcsúszik (ez az úgynevezett aquaplaning), mivel nem szorul ki a víz az érintkező felületek közül. A gépjármű kormányozhatatlanná, irányíthatatlanná válik.
Egyenetlenül kopott abroncsok esetén a komfortérzet megváltozik, zajosabb lesz az autó futása és romlik az iránytartása.

Jó tanács: 10 éves abroncsköpenyt még kifogástalan futófelület esetén is szereljünk le a gépjárműről. Tízéves gumiabroncs vázszerkezete elöregszik, kevésbé viseli el a külső behatásokat, a nagy sebességet, könnyen szálszakadás léphet fel, aminek a következménye a durrdefekt.

 

Amit érdemes betartani
TIPPEK

A megengedett sebességnél ne hajtsunk gyorsabban! A túlterhelés nagy igénybevételt jelent az abroncsnak, mely fokozott melegedéssel, deformálódással jár, a vázszerkezet szétrobbanhat, mely durrdefektet okozhat; felgyorsul a gumikopás, az elhasználódás. A gumiabroncson fel van tüntetve a maximálisan megengedett km/h sebesség.
Havonta legalább egyszer vizsgáltasd át abroncsaid állapotát: a guminyomást és a felületi elváltozásokat.

 

Kiemelt gumiabroncs márkák
SZERVIZÜNK AJÁNLATA

képernyőfotó 2022 11 16 19.39.33

A gumiabroncsgyártás kezdetei
ÉRDEKES

Charles Goodyear, amerikai kémikus-fizikus 1830-as évek végén felfedezte a vulkanizálást, ennek köszönhetően terjedt el a tömörgumi.
A légabroncsot 1845-ben találta fel Robert William Thomson skót matematikus-mérnök, de ekkor még nem tulajdonítottak neki jelentőséget, hamar feledésben merült.
Thomson feltalálásától függetlenül John Boyd Dunlop skót állatorvos 1888-ban véletlenül jött rá a levegőt magába záró gumiabroncs használhatóságára. 1890-ben nyitotta meg első abroncsgyárát Dublinban.

Érthető, megfizethető, megbízható

Add meg az autódnak amit megérdemel

Rólunk mondták

Bartos Violetta
Tovább olvasom
Nagyon segítőkészek, udvariasak. Munkájukban alaposak és precízek.
Ábrahám Mercédesz
Tovább olvasom
Segítőkészek, nyitottak szinte bármilyen típusú autóhoz 😊
Mester Ágnes
Tovább olvasom
Szépen kijavították az autó rozsdás részeit nagyon korrekt áron. A kommunikáción lehet egy picit fejleszteni, de ez nem von le semmit a munka kiváló minőségéből.
Tóth Zsolt
Tovább olvasom
Egy különös eset miatt 10 napon belül két alkalommal is hozzájuk fordultunk két külön járművel. Mindkét alkalommal nagyon korrekt munkát végeztek, a megbeszélt határidőre. Igazából két 5 csillagot kellene adnom. Külön említést érdemel, a munkafelvételen dolgozó munkatárs hozzáállása, türelme, jóindulata, profizmusa. Javaslom.
Kadarkuti Ildikó
Tovább olvasom
2 évvel ezelőtt vásároltunk tőlük egy autót azóta sem volt semmi gondunk vele. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket!
Horváth Péter
Tovább olvasom
Olajcserére mentem.Gyorsan profin dolgoznak.Anyag árat számolnak,munkadíjat nem.
Előző
Következő

Vagy keress üzenetben!

Kapcsolat

6500 Baja, Szegedi út 108/B

delity@t-email.hu

6500 baja, szegedi út 108b
6500 baja, szegedi út 108b