Karosszéria javítás
és fényezés

d ksz auto

Karosszéria javítás & fényezés fogalma, valamint a menete a Délity Karosszéria kárrendezési központban

Az alapok

A karosszéria javítás szükségessé válhat egy kisebb karcolás vagy horpadás miatt. Nem is beszélve egy balesetről vagy ütközésről, ami a karosszéria törését okozhatja. Az alábbiakban leírjuk, pontosan mit értünk a karosszéria javítás alatt, milyen fázisai vannak, illetve mi a javítás folyamata a Délity Karosszéria Kárrendezési műhelyben.

A karosszériával kapcsolatban sokféle probléma felmerülhet. A mattulás, kisebb karcolások, alig észrevehető horpadások is jelentős fejfájást okozhatnak, nem is szólva a minden autós rémálmát jelentő, a kevésbé vagy alaposan összetört karosszériáról vagy jégeső okozta kárról

A biztosítóval történő ügyintézés, kárrendezés szintén a karosszéria javításhoz kapcsolódik ilyen esetben. Jó hír, hogy a Délity Karosszéria az összes jelentős biztosítóval kapcsolatban van, így ennek terhét az esetek többségében levesszük ügyfeleink válláról.

Pontosan mit értünk karosszéria javítás alatt?

Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjunk, érdemes tisztázni, mit is értünk pontosan az autó karosszériáján. A pontos definíció szerint a karosszéria:

  • egy autó felépítménye;
  • egy jármű külső burkolata, amely
  • vagy egy alvázra épül,
  • vagy egy önhordó kocsiszekrény váza, amire a burkoló lemezeket ráépítik.


Ahogyan a bevezetőben már utaltunk rá, az autó karosszéria javítás valójában egy gyűjtőfogalom. Hiszen éppúgy beletartoznak a karosszéria állapotát helyreállító kisebb javítások, mint egy alaposan összetört karambolos autó teljes körű helyreállítása.

Milyen esetekben szükséges karosszéria javítás?

Mint már említettük, számos oka lehet, ha az autó karosszériája javításra szorul:

 • a karosszéria fényezése: ha bemattul;
 • lepattogzik a festék vagy a lakk;
 • karcolás a karosszérián;
 • horpadás a karosszéria felületén;
 • karambolos, összetört karosszéria.
img 5390
img 5383
img 5377
img 5395
img 5396

Kisebb karosszéria javítások

A nap UV-sugarainak hatására bemattult karosszéria ismét a régi fényében ragyoghat. Erre a szervizünkben használt fényezőfülkék, valamint az autófényezéshez alkalmazott prémium minőségű festékek jelentik a garanciát.

fényezés a karosszéria javítás leginkább látható eleme. Ezért a megbízható berendezések és festékek mellett nagy tapasztalatra és rutinra, magas szintű szaktudásra is szükség van a színvonalas kivitelezéshez. A fényezés a javítási folyamat egyik legfontosabb, legkényesebb és leglátványosabb része, eredménye mindenki számára látható, ezért óriási tapasztalat és gyakorlat szükséges hozzá.

A kisebb sérülések, karcolások, a felnik és a teljes autó fényezése egyaránt gördülékenyen és tökéletes színvonalon valósul meg a Délity Karosszéria Kárrendezési Központban.

Éppen ezért számítógépes színkeveréssel és a legmodernebb festékekkel, technológiákkal dolgozunk, melyek biztosítják a tökéletes gyári fényezés minőségét.

A horpadások általában balesetek (pl. jégkár, gesztenye- vagy dióhullás, ajtórányitás, koccanás) kapcsán keletkeznek. A horpadásjavítás első lépése a személyes kárfelmérés. Ennek során szakembereink meghatározzák, mennyi időre van szükség a javításhoz, és melyik technológia ideális hozzá.

Hogyan zajlik a karosszéria javítás az ország egyik legjobb szervizében, a Délity Karosszéria Kárrendezési központban?

Fő profilunk a karambolos, törött, sérült autók karosszériájának professzionális, precíz javítása típustól függetlenül. Vállalunk teljes körű karosszérialakatos és fényező munkát, gyári alkatrészekkel, illetve – ha megoldható – a sérült karosszéria elem cseréje nélkül is újjávarázsoljuk autódat. A sérült, megkarcolt, lepattogzott, az UV-napsugárzás miatt mattá vált fényezést és a karosszéria sérüléseit is visszaállítjuk a gyári állapotra.

A karosszéria javításhoz kapcsolódó szakértői biztosítási kárrendezés és ügyintézés

A káreseménytől a tökéletesen helyreállított jármű használatbavételéig teljes körű biztosítási ügyintézéssel szolgálunk.

A kárrendezésről IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

img 4425 2
img 4396 2

Komolyabb, nagy volumenű autó karosszéria javítások menete a Délity Karosszéria Kárrendezési központban

Ahogyan már említettük, szervizünk fő profilját a fiatalabb autók karambolos javítása jelenti. A balesetekből, ütközésekből eredő törések, károk kijavítása a Délity Karosszéria Kárrendezési központban jól bejáratott protokoll szerint történik:

1

Amint karambolos autód az előre egyeztetett időpontban beérkezik hozzánk, munkafelvevőnk Veled együtt megtekinti a sérüléseket.

2

A szükséges dokumentumok kitöltése után megtörténik a kárfelvétel, melynek során kárfelvételi jegyzőkönyvet készül.

3

Ezt követően a karosszéria lakatos megkezdi a jegyzőkönyvben rögzített sérülések javítását.

4

A munka kifogástalan minőségét (az új és kijavított alkatrészekkel összepróbált állapotban) a műhelyvezető ellenőrzi.

5

Ha a műhelyvezető mindent tökéletesnek talált, akkor szétszerelés után a gépkocsi a fényezőműhelybe kerül, ahol a fényező-előkészítő előkészíti a fényezésre szoruló elemeket. Ha ez megvan, akkor ennek a műhelynek a vezetője is ellenőrzi az előkészítést, és besorolja fényezésre az autót.

6

Gépkocsid ezután a fényezőkabinba kerül, ahol megtörténik a fényezés.

7

Ezután újabb minőségellenőrzés következik, majd az autód visszakerül a lakatosműhelybe, ahol összeszerelik a lefényezett új és kijavított alkatrészekkel.

8

A készre szerelést újabb minőségellenőrzés követi, majd az autód továbbhalad a polírozó műhelybe, ahol átvizsgáljuk a fényezést.

9

A végállomás a mosó, ahol gyönyörűen kitakarítjuk és lemossuk megjavított autódat, hogy a tisztasággal tegyük teljessé a tökéletes eredményt.

10

Végül átadjuk Neked újjávarázsolt autódat.

Amin nem érdemes spórolni

Miért érdemes a Délity Karosszéria Központban elvégeztetni a karosszéria javítását, legyen szó kisebb javításokról, vagy akár törésről?

A körültekintően elvégzett karosszéria javítás előnyei

 • Csak a javításhoz feltétlenül szükséges ideig tartjuk az autót a szervizben.
 • A mai, szakemberhiányos időkben egy jó karosszéria lakatos Budapesten is éppúgy hiánycikk, mint vidéken. A Délity név azonban garantálja, hogy az autód a legfelkészültebb szakemberek veszik a gondjaikba.
 • A nálunk alkalmazott korszerű technológiáknak és csúcsminőségű eszközöknek hála a végeredmény a szokásosnál gyorsabban és kiváló minőségben áll rendelkezésre.
 • Az autó karosszéria javítást minden esetben a gyári szabványokkal tökéletes összhangban végezzük, ami nagyban hozzájárul autód értékének megőrzéséhez.
 • Magasan képzett szakembereink alapos munkájának, valamint a korszerű eszközparknak köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy a nálunk elvégzett karosszéria javítás után autód tartósan védetté válik a korrózió ellen.

Rólunk mondták

Bartos Violetta
Read More
Nagyon segítőkészek, udvariasak. Munkájukban alaposak és precízek.
Ábrahám Mercédesz
Read More
Segítőkészek, nyitottak szinte bármilyen típusú autóhoz 😊
Mester Ágnes
Read More
Szépen kijavították az autó rozsdás részeit nagyon korrekt áron. A kommunikáción lehet egy picit fejleszteni, de ez nem von le semmit a munka kiváló minőségéből.
Tóth Zsolt
Read More
Egy különös eset miatt 10 napon belül két alkalommal is hozzájuk fordultunk két külön járművel. Mindkét alkalommal nagyon korrekt munkát végeztek, a megbeszélt határidőre. Igazából két 5 csillagot kellene adnom. Külön említést érdemel, a munkafelvételen dolgozó munkatárs hozzáállása, türelme, jóindulata, profizmusa. Javaslom.
Kadarkuti Ildikó
Read More
2 évvel ezelőtt vásároltunk tőlük egy autót azóta sem volt semmi gondunk vele. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket!
Horváth Péter
Read More
Olajcserére mentem.Gyorsan profin dolgoznak.Anyag árat számolnak,munkadíjat nem.
Previous
Next
Kapcsolat

Vedd fel A kapcsolatot Még ma

Keress a lenti telefonszámon.

06 79/ 324-903

img car move

Vagy keress üzenetben!